Sa ne amintim…

Cine a crezut în ceea ce ni se vestise? Cine a cunoscut bratul Domnului?Paste

El a crescut înaintea Lui ca o odrasla slaba, ca un Lastar care iese dintr-un pamânt uscat. N-avea nici frumusete, nici stralucire ca sa ne atraga privirile, si înfatisarea Lui n-avea nimic care sa ne placa.

Dispretuit si parasit de oameni, om al durerii si obisnuit cu suferinta, era asa de dispretuit ca îti întorceai fata de la El, si noi nu L-am bagat în seama.

Totusi, El suferintele noastre le-a purtat, si durerile noastre le-a luat asupra Lui, si noi am crezut ca este pedepsit, lovit de Dumnezeu, si smerit.

Dar El era strapuns pentru pacatele noastre, zdrobit pentru faradelegile noastre. Pedeapsa, care ne da pacea, a cazut peste El, si prin ranile Lui suntem tamaduiti.

Noi rataceam cu totii ca niste oi, fiecare îsi vedea de drumul lui; dar Domnul a facut sa cada asupra Lui nelegiuirea noastra a tuturor.

Când a fost chinuit si asuprit, n-a deschis gura deloc, ca un miel pe care-l duci la macelarie, si ca o oaie muta înaintea celor ce o tund: n-a deschis gura.

El a fost luat prin apasare si judecata; dar cine din cei de pe vremea Lui a crezut ca El fusese sters de pe pamântul celor vii si lovit de moarte pentru pacatele poporului meu?

Groapa Lui a fost pusa între cei rai, si mormântul Lui la un loc cu cel bogat, macar ca nu savârsise nici o nelegiuire si nu se gasise nici un viclesug în gura Lui.

ISAIA 53:1-9

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s