Predica de pe movila

Cand locuiam in Los Angeles, echipa de baseball Dodgers si-a luat un nou aruncator,  pe nume Orel Leonard Hersheiser al IV-lea. Cand vrei sa iti castigi existenta din a arunca o minge de baseball dincolo de niste barbati solizi, care au o bata in mana, vrei sa ai un nume ca Tommy Lethal sau Joe Widowmaker (in traducere libera, „cel care le face pe femei vaduve”) ceva care sugereaza pericol. Orel Leonard Hersheiser al IV-lea nu reprezinta o valoare in domeniul numelor. Si pentru ca situatia sa fie si mai proasta, jucatorul acesta era cam slabut, adus din umeri, palid la fata si plapand, si nu intimida pe nimeni. Primii ani ai sai in baseballul de performanta au fost in cel mai fericit caz o lupta.

Intr-o zi, cand Orel urma sa joace intr-un meci foarte dificil, antrenorul sau, Tommy Lasorda, a venit pe teren, la movila aruncatorului, unde se afla Orel. Cand venea vorba de joc, Tommy avea o energie care il facea pana si pe iepurasul de la Duracell sa para lenes si avea o capacitate iesita din comun de a-i face pe altii sa aiba incredere in ei insisi. El s-a dus la Orel si i-a schimbat viata.

– Cand ma uit la tine, stii ce vad eu? Nu vad un tanar slabut, speriat si nesigur. Vad un luptator. Vad un barbat curajos, plin de barbatie. Vad un buldog. Asa ca de acum inainte, cand vorbesc cu tine, nu-ti voi mai spune Orel Leonard Hersheiser al IV-lea. De acum inainte, te vei numi Buldog

Pana atunci, nimeni nu mai vazuse in Orel Leonard un buldog. Insa Tommy Lasorda a vazut. Si el nu nascocea acest lucru. Inauntrul acestui jucator tanar si slabut era un buldog. Mai tarziu, el a devenit un jucator profesionist.Iar conversatia pe care a avut-o cu Tommy Lasorda in acea zi a devenit celebra. Ea a fost numita „Predica de pe movila”

„Nu faceti nimic din duh de cearta sau din slava desarta… Fiecare din voi sa se uite nu la foloasele lui, ci la foloasele altora”, scria Pavel. In jocul real, noi avem parte de cele mai valoroase si mai importante castiguri, atunci cand ajutam pe altcineva.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s